Pagina's

zondag 29 april 2012

2012 04 18/19 Culturele avond Bernard Lievegoed Vrije School

Sinds drie jaar verzorg ik het geluid op de Culturele Avonden van de Bernard Lievegoed Vrije School in Maastricht. Het is een flinke klus omdat de leerlingen ook het geluid en licht zelf opbouwen en regelen. Aan mij de taak samen met Harold, de technische man, dat in goede banen te leiden. Harold regelt en organiseert van te voren alles minutieus en ik ondersteun hem op de avonden: in dit werk moet je absoluut dienstbaar kunnen zijn.

Het zijn succesvolle avonden die erg door de ouders gewaardeerd worden.
Het eerste jaar was het maar 1 avond, vorig jaar waren het 2 avonden en dit jaar was het ook 2 avonden maar zijn we het weekeind ervoor beginnen met op te bouwen en te soundchecken.
Ik bemoei me overigens alleen met het geluid en neem 90% mijn eigen spullen mee.

Ik probeer een basis setup klaar te hebben die goed is ingeregeld en 's avonds probeer ik de leerlingen zoveel mogelijk te laten doen. Voor hen is het een groot leerproces. Dit jaar waren er twee ervaren leerlingen en een heleboel nieuwe.

Het is spannend werk om te doen, er zijn per avond tussen de 650 en 800 mensen in de zaal en elke act heeft een andere bezetting, je moet constant improviseren, vooruitdenken, problemen oplossen, microfoons goed zetten, geluid opnieuw inregelen.
Tegelijk is het daarom ook een van de leukste en dankbare dingen om te doen.

Je valt als technicus niet op als je het goed doet, als er niets piept of kraakt, niet te hard, niet te zacht. Ik ben alleen wel heel vaak in beeld want ik zet in principe steeds de microfoons goed. 

Het mooie aan deze school is onder andere dat iedereen in het koor zit. Elke avond was er een koor van ongeveer 150 man! De leerlingen zijn niet per definitie muzikaler dan op andere scholen maar wel valt me op dat er wel bijzondere instrumenten worden bespeeld die je wat minder ziet zoals een harp of een gamba.

De eerste avond was de middenbouw onder leiding van dirigent en docent Evelyne en de tweede avond was de bovenbouw onder leiding van dirigent en docent Marcel.

Ik hoop binnenkort een link naar een filmpje te krijgen voor een indruk.

Benodigde geluidapparatuur


Opbouw licht en geluid en podium
Heeeel veel publiek


Nog snel even oefenen net voor je op moet

150 man koor!

Marcel dirigent/docent bovenbouw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten