Pagina's

vrijdag 13 januari 2012

Techniek overzicht Rooversbende

Muziek, techniek en onderwijs


Ik werk regelmatig als geluidsman. Ik werk vooral in het theater. Ik ben een zogenaamd reizend technicus. Ik kom in de kleine theaters door het hele land afhankelijk voor wie ik het geluid doe.


Ik begrijp wat er op het podium gebeurt en wat de artiesten nodig hebben. Verder kan ik partituren lezen. Ik begrijp de taal van muziek en heb gevoel voor harmonie en spanning van een voorstelling. Ik blijf over het algemeen vrij rustig, ben makkelijk in de omgang, heb een groot probleemoplossend vermogen en probeer me altijd dienstbaar op te stellen. Ik hou van de sfeer van het theater en locatievoorstellingen.

Ik ben sinds 5 jaar de vaste geluidsman van De Sanseveria’s,
Ze zijn bezig met een nieuwe show die 2013-2014 zal gaan draaien.


van website www.sanseverias.nl
Sinds een paar jaar werk ik met Rick Treffers
Hij was de frontman van de band Mist en tijdens zijn Nederlandstalige carrière ben ik zijn technicus geweest bij een tweetal projecten. Rick is nu half ge-emigreerd naar Spanje.
uit de show 'Prettige vooruitzichten' foto Jepe van Popta  
Rick als Rock en Frans als Frans, foto Rebecca van Vuure

Ik ben ook sinds 2007 betrokken bij de producties van de Stichting Limburgse Componisten. Zij voeren om de zoveel tijd een voorstelling op met een groep muzikanten op uitnodiging die dan moderne klassiek werk spelen van Limburgse componisten. Voor hen doe ik meestal alle techniek dus licht en geluid. Omdat het locatievoorstellingen zijn is het de uitdaging om met beperkte middelen maximaal resultaat te behalen. 
Wahlwiller passie, rondom de schilderijen van Aad de Haas, eigen foto
De Limburgse pianist, dirigent en componist van hedendaagse klassieke muziek Arno Dieteren vraagt mij ook sinds 2005 als technicus als hij een project heeft. We hebben meerdere dingen gedaan voor Cultura Nova in Heerlen. Hij is nu met Hans K op uitnodiging van het Limburgs Symfonie Orkest bezig een stuk te schrijven. Paulien Dieteren speelt (bas)clarinet. 

Optreden Avantis Cultura Nova, eigen foto
Soms word ik door een school of instelling gevraagd bepaalde evenementen technisch te ondersteunen zoals een musical of culturele avond. Het is heel leuk om met jonge mensen te werken. meestal zijn er altijd een aantal bij die hier hun werk van willen maken en er dus heel serieus ermee bezig zijn.
Culturele avond Bernhard Lievegoedschool Maastricht, eigen foto
Technisch team leerlingen, eigen foto
De afgelopen jaren ben ik zelf ook intensief betrokken geweest bij een aantal voorstellingen waar ik zowel de techniek deed (licht en geluid) en een muzikale rol vervulde en bij het maakproces betrokken was. Een van de voorstellingen was Cerf-volant met Bajan speler Foppe en Mime artiest Markus en mij als ' geluidsdirigent' .
Cerf-volant
Markus, foto Glenys van Bree
Ik word af en toe ook gevraagd om een bijdrage te leveren aan bepaalde exposities. Ik heb een installatie gemaakt van een goudvis die piano speelt. Ik werk dan niet als technicus maar de dingen die ik maak hebben wel met techniek te maken. vandaar dat het er hier bij staat. 


Installatie Glenn Goudvis


Altijd als ik ergens werk maak ik foto's van mijn setup. Sinds oktober 2011 maak ik ook wel eens filmpjes van mijn werkzaamheden. Ik zal die af en toe hier posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten